sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Artikkelihaku MOOC -teemasta

Tässä yhteydessä tehdään yhteinen artikkelihaku MOOC -teemasta.
Tutkitaan:
-mitä tutkimuskysymyksiä on asetettu?
-mitä keskeisiä tuloksia on esitetty?

 Valitsimme Anu Ylitalon ja Maria Byholmin kirjoittaman artikkelin "Korkeakouluopettajien pedagogisen digitaalisen osaamisen edistäminen kansainvälisenä yhteistyönä toteutetulla MOOC-kurssilla".

-Tutkimuskysymys: Millainen pedagoginen digitaalinen osaaminen on nykyään tarpeellista korkealaatuisen opetuksen varmistamiseksi verkko-opetuksessa, korkeakoulutuksessa ja elinkeinoelämässä?
-Tulokset:  Monipuolistaa digitaalisen oppimisen välineiden ja pedagogisten mallien käyttöä sekä edelleen kehittää kansainvälistä yhteistyötä pedagogisen digitaalisen osaamisen edistämiseksi.

Linkki artikkeliin:
http://www.nelliportaali.fi/V/YYVUDIXX5UHTDX6ACYJ2KQJBK2282XJHUTLSBVXF14KH8CF2F1-04820?func=quick-3&short-format=002&set_number=061805&set_entry=000004&format=999

Löysimme Tampereen yliopiston Nelliportaalista hakusanalla "MOOC" 20-artikkelia, joista 5 oli suomenkielisiä. Näistä viidestä artikkelista tämä valittu artikkeli oli mielenkiintoisin. Artikkeli oli helppolukuinen ja herätti mielenkiintoa.
 

6 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. MOOC-teemasta oli yllättävän vaikea löytää artikkeleita, tai ainakaan niitä ei ollut hirveän paljon. Valitsemamme artikkeli oli aika lyhyt, mutta kiinnostava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Artikkelissa myös esiteltiin MOOC-kurssin toteutustapaa ja sitä, oliko kurssi onnistunut kurssilaisten palautteen kautta.

      Poista
  4. Olisin mielelläni lukenut artikkelin, mutta linkki ei toiminut, ilmoitti vain että pikahakua ei ole tehty. Toki antamillanne tiedoilla sen voi löytää itsekin, mutta nyt en ehdi tämän enempää.

    VastaaPoista